Terapia Florala Bach

Terapia Florala Bach

dr. Edward Bach

Terapia Florala Bach – 1886 – 1936

Sănătatea este zestrea şi dreptul nostru. Ea este uniunea completă şi deplină dintre suflet, minte si corp; acesta nu este un ideal îndepărtat şi dificil de obţinut, dimpotrivă este un ideal natural şi accesibil, pe care mulţi dintre noi îl neglijează.

edward_bach_sg

Scurta biografie

Dr. Edward Bach (1886-1936) a fost un medic, bacterilolog și homeopat englez care și-a petrecut întreaga viață în căutarea celei mai blânde, simple și pure metode de vindecare.

A studiat medicina la Universitatea din Birmingham și ulterior la University College din Londra, unde și-a încheiat studiile în 1912.

A fost refuzat pentru serviciu militar în timpul Primului Război Mondial din cauza problemelor de sănătate dar și-a adus contribuția prin ajutorarea celor răniți și aflați în suferință.

Toate aceste responsabilități precum și munca sa de cercertare asiduă (a descoperit cele 7 nosodele intestinale-vaccinuri orale bazate pe bacteriile intestinale care purificau tractul intestinal, folosite și azi în practica medicală), și-au pus amprenta asupra stării sale generale și în 1927 a leșinat în cabinet.

I s-a spus că suferă de cancer și mai are doar 3 luni de trait.

În ciuda acestor previziuni sumbre, E.Bach s-a cufundat și mai mult în muncă în speranța că va reuși să aducă o contribuție importantă în medicină înainte de a muri. În ciuda descoperii vaccinurilor era nemulțumit de faptul că acestea erau realizate din bacterii și era dornic să le înlocuiască cu o metodă mai blândă, dacă se poate, bazată pe plante.

În 1928, la o petrecere a avut o revelație. Privind la cei din jur a ajuns la concluzia că aceștia se pot împărți în câteva categorii distincte. Pornind de la această idee, dr. Bach a înțeles că fiecare persoană reacționează diferit în fața bolii.

În toamna acelui an a vizitat Wales și s-a întors cu două plante: Mimulus și Impatiens din care a preparat vaccinuri orale și pe care le-a administrat pacienților săi în funcție de personalitatea acestora.
Rezultatele au fost imediate și spectaculoase. Mai târziu, pe parcursul acelui an, el a adăugat Clematis și pornind cu aceste 3remedii era la un pas de a descoperi un sistem complet nou de tratament.

În primavara anului 1930, la vârsta de 43 de ani, Dr. Bach și-a închis laboratorul și cabinetul medical de pe Harley Street și s-a retras în Wales pentru a căuta noi remedii în mijlocul naturii.

Plimbându-se într-o dimineață într-un câmp udat de rouă, i-a venit ideea că fiecare picătură de rouă încălzită de soare poate acumula/reține proprietățile vindecătoare ale plantei pe care a stat. Această revelație l-a inspirat să dezvolte o metodă de preparare a remediilor folosind apa pură de izvor.

Între anii 1930-1940 Dr. Bach a găsit și a preparat alte remedii florale din Cromer, pe coasta Norfolkului cu care a tratat cu success numeroși pacienți.

În 1934 s-a mutat la Mount Vernon, în micuța căsuță unde astăzi se află Dr. Edward Bach Centre.
În toată această perioadă a continuat să muncească, să scrie, să trateze pacienți atât în Sotwell cât și la Londra dar a continuat căutările pentru descoperirea de noi remedii.
În tot acest timp a suferit considerabil atât mental dar și fizic înaintea descopeririii plantei care îl ajuta să-și amelioreze starea și simptomele.

În momentul în care a descoperit cele 38 de remedii, împreună cu Rescue Remedy a știut că nu mai era nevoie de nici un alt remediu, cele 38 acopereau toate aspectele naturii umane și toate stările mentale negative care stau la baza bolilor și afecțiunilor.

La sfârșitul lui noiembrie 1936, a murit în somn, mulțumit că misiunea sa fusese dusă la bun sfârșit.
A încredințat întreaga responsabilitate pentru continuarea activității sale prietenilor și colegilor de la Centru, pe care el însuși i-a pregătit.

A cerut de asemena ca Centrul Bach, casa sa, să rămână sursa descoperirilor sale. Astfel încât azi, The Bach Centre de la Mount Vernon este activ implicat în sfătuirea, educarea și prepararea tincturilor mamă.
Membrii trustului/ fundației asigură astfel continuarea tradiției si menținerea principiilor purității, simplității și exhaustivității.

 

Intrebari frecvente despre Terapia Florala Bach

CE SUNT REMEDIILE FLORALE BACH?
TERAPIA FLORALA BACH REPREZINTA O RAMURA A MEDICINEI ALOPATE, COMPLEMENTARE SAU ALTERNATIVE?
CUM ACȚIONEAZA REMEDIILE FLORALE BACH? EMOȚIILE ȘI STAREA DE SĂNĂTATE?
CUM ACȚIONEAZĂ REMEDIILE FLORALE BACH?
METODE DE PREPARARE
DE CE NUMAI 38 DE REMEDII?
CUM SE ADMINISTREAZĂ REMEDIILE?
PE CE PEROADĂ TREBUIE LUATE REMEDIILE FLORALE BACH? DE CÂT TIMP AU NEVOIE REMEDIILE SĂ ACȚIONEZE?
AU REMEDIILE FLORALE BACH CONTRAINDICATII?
INDICATII ALE REMEDIILOR FLORALE BACH

Aboneaza-te la newsletter!

Fii la curent cu toate noutatile si afla ultimele detalii legate de Remediile Florale Bach!

Remedii FLorale Bach Remedii FLorale Bach