Terapia florală Bach în “vremea pandemiei” de Covid 19

Terapia florală Bach în “vremea pandemiei” de Covid 19

Izbucnirea “pandemiei” actuale Covid 19 a afectat viața întregii umanități.

Mulți oameni sunt îngroziți și reacționează excesiv. Alții neagă complet gravitatea situației, comparând-o cu gripa și găsind alte scuze pentru a nu fi îngrijorați. Dar cei mai mulți dintre noi suferă de frică și anxietate imensă. Această teamă nu se referă doar la virusul în sine, ci și la impactul asupra vieții cotidiene, cum ar fi separarea de familie și prieteni, pierderea veniturilor, teama de a fi singur, teama de ceea ce ne rezervă viitorul, anxietatea, grija față de cei dragi și multe altele.
Vestea bună este că Remediile florale Bach ne pot ajuta să înfruntăm această situație dificilă cu mai mult curaj și să o depășim fără “efecte secundare”. Deși nu vor opri criza, devenită oricum mondială, ne pot ajuta să facem față situației într-un mod sănătos.
În plus, stresul, anxietatea, frica și depresia slăbesc sistemul imunitar, făcându-ne astfel mult mai vulnerabili în fața bolii. Oamenii răspund la aceleași circumstanțe în multe moduri diferite. Nu există un remediu care să fie potrivit tuturor persoanelor, chiar dacă factorul declanșator al situației este același.
De ce nu putem selecta un remediu Bach valabil în acestă pandemie pentru toată lumea? Pentru că fiecare dintre noi este diferit și se raportează diferit la aceeași situație în funcție de circumstanțe și personalitate.
Este important să fii sincer cu privire la ceea ce simți și să selectezi remediile care răspund nevoilor tale individuale.
Remediile sunt centrate pe personalitatea si emotiile persoanei in cauză, corectând astfel eventualele dezechilibre emoționale pe care aceasta le are, permițând organismului să își recapete sănătatea în mod natural. Trăsăturile de personalitate, temperamentul, atitudinea generală asupra vieții sau alte stări emoționale sunt luate în considerare atunci când se selectează un remediu floral. Ele tratează emoțiile, care însoțesc eventual boala, făcând-o astfel mai ușsor de suportat, sau dimpotrivă, emoțiile negative care au cauzat declanșarea unei boli, având ca efect diminuarea simptomelor bolii respective.

Mai jos este o listă de remedii care pot fi utile, în funcție de modul în care reacționați la acestă pandemie:

Mimulus – remediul pentru temerile cunoscute, obișnuite, pe care le putem identifica și numi: frica de virus, de a nu te simți rău, frica de boală, de a te infecta și de eventualele complicații, teama de schimbările de viață pe care le provoacă, teama de pierderea locului de muncă, teama de dificultăți financiare, etc.

Aspen– frică de lucruri necunoscute, anxietate și temeri iraționale, anxietate generalizată (te aștepți să se întâmple ceva rău,dar nu știi concret ce).

Cherry Plum – teamă de pierderea controlului, isterie, gânduri de sinucidere; foarte util în situația actuală când simțim de multe ori că ne pierdem controlul gândurilor și acțiunilor.

Red Chestnut– remediul “grijii materne”, folosit în această perioadă în situațiile când suntem îngrijorați pentru sănătatea sau bunăstarea celor dragi

Rock Rose– îi ajută pe oameni să se confrunte cu curaj în situații terifiante (îngroziți să se îmbolnăvească, să-și piardă viața sau persoanele dragi).

Walnut– îi ajută pe oameni să se adapteze la schimbare, îi protejează de influențele exterioare (îi sprijină să se adapteze la distanțarea socială și la carantină și să fie mai puțin afectați de zvonuri și mass-media)
Remediul ne poate ajuta să acceptăm diferențele din viața noastră și să găsim un lucru pozitiv în „noul normal”.
La un nivel mai profund, cei care au suferit pierderea unei persoane dragi, pot folosi acest remediu pentru a ajuta la ușurarea avalanșei de emoții care înconjoară durerea.

Crab Apple– remediu destinat celor care suferă de un sentiment de contaminare sau necurățenie, purificator mental-emoțional. Deși este foarte important să ne spălăm pe mâini în mod regulat, Crab Apple este de ajutor atunci când conștientizarea sensibilă devine o obsesie chinuitoare și uneori devii germofob.

Elm– ajută persoanele care sunt copleșite sau care simt o supraîncărcare senzorială (prea multe de făcut sau prea multe informații de procesat), un remediu extrem de util pentru medicii din prima linie, asistenții medicali și îngrijitorii, dacă aceștia sunt copleșiți de greutatea responsabilităților.

Oak– alt remediu extrem de util lucrătorilor din linia întâi, care lucrează neîncetat și plini de curaj, uneori neținând cont de limitele fizice și emoționale; remediul ne ajută să ne recuperăm puterea pierdută pentru a lucra în continuare.

Olive– remediul pentru cei obosiți sau epuizați după un efort fizic sau mental, contribuind la recăștigarea energiei pierdute.

Gentian– un remediu extrem de folositor în această situație generală de incertitudine, când fiecare zi este o provocare și uneori pare că avem parte numai de dezamăgiri și ne simțim de cele mai multe ori descurajați; este remediul care ne ajută să ne bucurăm de viață și să depășim micile sau marile inconveniente.

Gorse– pentru persoanele care se simt deprimate sau fără speranță în legătură cu situația lor; remediul este foarte potrivit în caz de infectare, în situațiile în care vindecarea durează o perioadă mai lungă de timp și se pierde speranța că se va mai vedea ”luminița de la capătul tunelului”.

Honeysuckle– este un remediu foarte util acum, când suntem copleșiți de nostalgie, de dorul după viețile noastre dinainte, de prieteni și de familie; remediul ne ajută să fim prezenți în momentul actual dar să ne simțim și comfortabili.

Impatiens-poate fi necesar în această perioadă dacă vă simțiți extrem de nerăbdători cu noul ritm lent de viață.

Star of Bethlehem este potrivit pentru orice persoană traumatizată sau în stare de șoc, indicat dacă suntem zguduiți de un eveniment sau de știri stresante, în special legate de sănătatea noastră sau a unei persoane dragi. Multe vieți s-au pierdut în urma acestei pandemii și durerea este devastatoare pentru toate familiile care au fost lovite de nenorocire.. Dr. Bach a descris Steaua din Betlehem ca având puterea de a ne alina sufletele în vremuri de suferință.

Sweet Chestnut – remediul este indicat în situațiile când simțiți că ați ajuns la capătul limitelor, de exemplu, dacă tratamentul eșuează în ciuda tuturor încercărilor, este potrivit pentru starea de disperare finală.

White Chestnut– ajută persoanele cu o minte hiperactivă care controlează lucrurile ( pentru persoanele care se gândesc constant la răspândirea epidemiei, sunt dependenți de știri etc.

Rescue Remedy– ajută în situații stresante, extreme poate.

Acestea sunt doar câteva dintre remediile indicate în această perioadă, dar vă puteți regăsi in multe altele.
Cu toții suntem persoane cu sentimente, emoții, mentalități diferite, dar Remediile Bach ne pot ajuta pe fiecare dintre noi.

Este un moment dificil și îngrijorător pentru noi toți, dar să ne amintim de tot ceea ce avem pe deplin: dragoste, zâmbete fără măsură, prietenie, familie, solidaritate!

Remediile pot aduce echilibru pentru sănătatea noastră mentală și vor fi întotdeauna acolo, pentru cei care au nevoie de ele!

Nu suntem singuri!
Suntem cu toții împreună în acestă situație!

Aboneaza-te la newsletter!

Fii la curent cu toate noutatile si afla ultimele detalii legate de Remediile Florale Bach!

Remedii FLorale Bach Remedii FLorale Bach