Chakrele si Remediile Florale Bach

Chakrele si Remediile Florale Bach

Din cele mai vechi timpuri omul este descris ca fiind alcătuit dintr-un corp fizic si un corp eteric (subtil). Legătura dintre corpul fizic si cel subtil este realizată prin intermediul chakrelor (în sanscrită „chakra” înseamnă „roată” sau “disc/cerc”). Chakrele corpului uman sunt vortexuri (spirale) energetice și reprezintă sistemul energetic al corpului uman, mijlocul de comunicare cu mediul înconjurător.

Există 7chakre principale, prin intermediul cărora circulă energia, dispuse de-a lungul coloanei vertebrale, fiecare dintre ele fiind asociate cu un anumit aspect al vieții. Asemenea unei roți care se învârte, fiecare chakră menține energia în mișcare, cea spirituală, emoțională, intelectuală și fizică. Atunci când ele sunt echilibrate, energia circulă nestingherit și corpul este în stare de echilibru, iar când energia se blochează la nivelul lor sau este superactivată se produce un dezechilibru la nivel fizic, emoțional și spiritual.

Cele 7 chakre principale sunt reprezentate grafic sub formă de roată sau floare (lotus), fiecăreia corespunzându-i o culoare din spectrul cromatic și funcții specifice.

CHAKRA 1: MULADHARA (Chakra Rădăcină)


Localizare: la baza colanei vertebrale, în zona dintre anus și organele genitale
Asociată cu instinctul de supraviețuire (luptă sau fugi), securitate, forță vitală, sentimentul de aparteneță. Reprezintă legătura cu pământul și cu tiparele familiale tradiționale care ne ajută la formarea identității noastre.
Influențează suprarenalele, rinichii, prostata, intestinul subțire, colonul, gonadele, măduva sacrală.
Guvernează vigoarea, ereditatea, securitatea, pasiunea, relația cu lumea fizică, durerea, plăcerea fizică, definește conceptul de “ființă” și “acceptarea ființei.”
Simbolizată de lotusul cu patru petale
Culoare: roșu
Element: Pământ
Silaba (sanscrită): Lam
Nota muzicală: Do
Ziua săptămânii: Marți
Astrologie: planeta Marte/ zodia Berbec/ supraviețuire și siguranță
Aromoterapie: uleiurile de mesteacăn, cedru,santal,cuișoare, chiparos, mir
Cristaloterapie: rubin, cuarț fumuriu, hematit, jasp roșu, agat roșu, turmalină neagră, obsidian, granat, coral roșu, onix, opal, ochi de șoim etc.
Echilibru: profunda conexiune cu natura și încrederea în legile acesteia
Dezechilibru: frică (legată de supraviețuirea fizică, de a fi abandonat, dependențe incapacitatea de a fi concentrat și liniștit, pierderea interesului față de viață, resentimente.
Adevărul spiritual: “Toate sunt una”
Flori Bach: Grupul remediilor “Dezamăgire și disperare”: Larch, Pine, Elm, Sweet Chestnut, Star of Bethlehem, Willow, Oak, and Crab Apple

Aboneaza-te la newsletter!

Fii la curent cu toate noutatile si afla ultimele detalii legate de Remediile Florale Bach!

Remedii FLorale Bach Remedii FLorale Bach