Remediile florale Bach pentru infertilitate

Remediile florale Bach pentru infertilitate

Numeroase cupluri reușesc să își îndeplinească dorința de a avea copii într-un timp destul de scurt.
Dintre toate femeile care își doresc să rămână însărcinate, doar 60% reușesc asta în primele 3 până la 6 luni.
Când acest lucru nu se întâmplă imediat nu înseamnă neapărat că ceva este în neregulă. Obținerea unei sarcini depinde de multe lucruri, iar factorii emoționali joacă un rol extrem de important.
Există situații de infertilitate în fața cărora doctorii ridică neputincioși din umeri, nereușind să găsească o problemă de natură fizică la ambii parteneri, sfatul lor fiind adesea acela de a îndemna cuplul să se relaxeze, ca apoi să vină și copilul.

Se știe că nivelurile crescute de remediilor Bach putem pozitiva fiecare emoție negativă astfel încât organismul ambilor parteneri să se echilibreze și să se încarce cu energie pozitivă. Terapia cu remedii florale Bach este o terapie dinamică care pune în acțiune forțele de autovindecare pe care fiecare ființă umană le posedă în mod nativ prin reconectare la “ghidul interior”care știe și poate să acționeze pentru armonizare și echilibrare globală.

Realizându-se astfel echilibrul emoțional al partenerilor șe susține și echilibrarea organismelor acestora.
Trauma emoțională și amalgamul de emoții pot fi totuși dificil de abordat când mult dorita sarcină întârzie să apară.
Remediile trebuie selectate în funcție de nevoile emoționale ale fiecărui partener deoarece fiecare dintre el se raportează poate diferit la aceeași situație.

Câteva remedii indicate pentru stările emoționale specifice acestei perioade:

IMPATIENS-pentru nerăbdare (anticiparea plină de nerăbdare) “Când se va întâmpla?”, incapacitatea și frustarea de a aștepta. Administrarea remediului duce la o relaxare mentală și o reducere a iritabilității, facilitând astfel curgerea naturală a lucrurilor.

WHITE CHESTNUT– pentru argumente mentale și agitație, griji și gânduri repetitive, ca un “carusel mental” care atunci când devin exagerate încep să domine mintea permanent. Administrarea remediului duce la liniștirea agitației mentale.

GENTIAN– pentru dezamăgirea și îndoiala instalată în mintea și sufletele ambelor parteneri după mai multe încercări eșuate. Remediul Bach ajută la depășirea îndoielii și păstrarea curajului.

LARCH– pentru pierderea încrederii în capacitatea personală de a reuși să aibă un copil și care poate duce chiar la abandon. Remediul ajută la redobândirea încrederii de sine, a capacității de a lua decizii potrivite.

GORSE– pentru pierderea speranței că se mai poate întâmpla ceva pozitiv.Remediul ajută partenerii “să vadă luminița de la capătul tunelului”, readucând astfel optimismul și energia pozitivă necesară.

WILLOW – pentru situațiile în care unul din parteneri sau poate chiar amândoi au impresia că soarta are ceva cu ei, se lasă cuprinși de amărăciune și resentimente, nu se pot bucura de realizările celor din jur. Administrarea remediului transformă tristețea și amărăciunea în acceptare și bucurie.

AGRIMONY– pentru situațiile în care partenerii își ascund trăirile și emoțiile unul față de celălat, își pun o “mască” a curajului sau chiar a nepăsării și lasă impresia că își urmează viața așa cum este , când în realitate se îngrijorează, sunt plini de frici, sunt nervoși si supărați. Remediul este foarte util deoarece calmează tulburarea interioară și ajută persoana să se deschidă și să împărtășească propriile trăiri cu cel de lângă el.

PINE – este remediul pentru sentimentul de vină și este de aceea indicat persoanelor care au tendința să se învinuiască pentru incapacitatea de a concepe un copil.

HOLLY– pentru gelozie, furie, ură și dorință de răzbunare, emoții apărute uneori în astfel de situații. Remediul aduce iubire și compasiune în sufletele celor doi parteneri.

Acestea sunt doar câteva dintre remediile ce pot fi folosite în această situație iar alegerea lor se face in funcție de emoțiile, trăsăturile de personalitate, temperamentul și modul personal de abordare al situației.

Aboneaza-te la newsletter!

Fii la curent cu toate noutatile si afla ultimele detalii legate de Remediile Florale Bach!

Remedii FLorale Bach Remedii FLorale Bach