ÎNAPOI LA ȘCOALĂ CU REMEDIILE FLORALE BACH

Terapia Florala Bach Constanta - Remedii bach pentru copii

ÎNAPOI LA ȘCOALĂ CU REMEDIILE FLORALE BACH

Remedii bach pentru copii

A început numărătoarea inversă până la sunetul primului clopotel.

Vacanța de vară este pe sfârșite, iar copiii trebuie să se intoarcă la grădiniță ori la școală.

Pregătirea copiilor pentru ceea ce înseamnă prima zi de activitate școlară, program fix și disciplină, se dovedește uneori o treabă destul de complicată pentru părinți.

Pentru ca trecerea de la un program lejer si de voie la unul impus prin orarul școlar să nu fie una traumatizantă, părinții trebuie să se asigure că această adaptare are loc treptat.

Ideal ar fi să începeți rutina culcării copilului din ce în ce mai devreme de-a lungul a 7-10 zile și să-l treziți din ce în ce mai de dimineață până când se ajunge la ora de trezire impusă în timpul școlii sau grădiniței.

Alegerea ținutei pentru prima zi de grădiniță sau școală este de asemenea foarte importantă, deoarece confortul copilului este esențial.

Dar poate cel mai important aspect este confortul său emoțional, depășirea “blocajelor”, uneori nelipsite de la acest nou început.

Emoțiile primei zi de grădiniță sau de școală pot fi copleșitoare și uneori ne simțim depășiți. atât noi ca și părinți dar și cei mici, de intensitatea momentului.

Pentru a putea porni pregătiți emoțional, încrezători și “încărcați” cu emoții pozitive, constructive, putem apela la Terapia florală Bach.

Fiecare persoană este unică și se raportează poate diferit la același factor de stres. De aceea, atunci  când  luăm în considerare ce remediu să alegem în cazul copilului nostru în momentul începerii anului școlar, întotdeauna trebuie ținut cont de dispoziția naturală a acestuia și mai ales de remediul care corespunde cel mai bine personalității sale.   

Remediul de constituție este cheia către găsirea echilibrului interior deoarece individualitatea copilului este cea care determină răspunsul la situațiile potențial stresante. Pot fi adăugate în plus remedii pentru diferitele stări emoționale prezente în acel moment, sau acestea pot fi luate și separat, în funcție de problemele prin care trece copilul în acel moment sau de schimbările de temperament prezente  ca rezultat al situațiilor stresante exterioare sau pur și simplu doar pentru că se simte rău.

Aveți aici doar câteva sugestii potrivite acestui moment important din viața fiecărui copil, dar și a părinților săi.

WALNUT – remediul pentru adaptare la noul mediu (începerea grădiniței, clasa I-a, clasa a V-a cu despărțirea de învățătoare și adaptarea la activitatea cu mai multe cadre didactice, începerea liceului sau pur și simplu revenirea din vacanța lipsită de griji și responsabilități la cerințele școli)

MIMULUS – pentru copiii timizi, emotivi, frici legate de prima zi de școală

VERVAIN – pentru entuziasmul exagerat

LARCH – pentru redobândirea încrederii în proprille forțe, anticiparea eșecului, complexe de inferioritate, decurajare

WHITE CHESTNUT – gânduri nedorite repetitive legate de începerea școlii si posibilele “scenarii”, care uneori împiedică copilul să adoarmă cu zile bune înaintea începerii activității de eleă

IMPATIENS – pentru nerăbdare și sentimentul ca timpul stă pe loc

CHICORY  pentru copiii foarte posesivi, care nu se pot desprinde de părinți în momentul ajungerii la școală

HONEYSUCKLE  – pentru oboseala psihică, sentimentul de “luni dimineață”, letargie și amânarea trezirii plecării spre școală

HORNBEAM – nostalgie după momentele frumoase din vacanță, regret, ancorare în trecut

CLEMATIS – pentru ancorarea în prezent, pentru o mai bună concentrare, pentru copii visători care la școală se gândesc la vacanță.

RESCUE REMEDY – înaintea începeri școlii, percepută de unii copii ca un factor de stres

Ce este important de reținut este că uneori și noi ca părinți și bunici avem nevoie de sprijin din partea Florilor Bach pentru a depăși emoțiile acestui nou început, deoarece de multe ori le transmitem celor mici propriile frici, neîncrederi, gânduri nedorite care le pot afecta echilibrul interior.

Mult succes în noul an școlar!

Aboneaza-te la newsletter!

Fii la curent cu toate noutatile si afla ultimele detalii legate de Remediile Florale Bach!

Remedii FLorale Bach Remedii FLorale Bach