Copilaria si Florile Bach

Copilaria si Florile Bach

Tratarea adulților este deseori considerată a fi mult mai ușoară decât a copiilor deoarece “oamenii mari” sunt în general capabili să își exprime emoțiile, să descrie cum se simt, își cunosc personalitatea și cauza nefericirii personale.

Pentru a ajuta un adult nu este nevoie decât să stăm de vorbă, față în față, terapeut- “pacient” și să avem o conversație bidirecțională-unul dintre noi având nevoie de ajutor pentru a se deschide și a putea vorbi deschis despre sentimentele, emoțiile sale, iar celălalt să pună întrebări relevante pentru a identifica remediile potrivite.
Dar nu este posibil să avem acest gen de discuție sinceră și la același nivel cu copii foarte mici și de aceea se consideră că Remediile florale Bach sunt de prea puțin ajutor în ceea ce îi privește.

Acest lucru este total neadevărat pentru că în realitate copiii răspund la remedii mult mai rapid decât adulții astfel încât echilibrul lor interior este restabilit mult mai repede și mai ușor.
Copii sunt sinceri, inocenți, noi veniți în această lume și nu au avut parte încă de o viață de acumulări a frustărilor și supărărilor care să le schimbe modul de percepție a vieții și a lumii.
Ne putem compara cu o ceapă, începem ca un bulb mic, dar pe măsură ce înaintăm în viață se depune strat peste strat astfel încât micuțul bulb se poate simți copleșit, strivit sau chiar pierdut de presiunea atâtor straturi de emoții.

Remediile Bach sunt cele care ne ajută să îndepărtăm aceste straturi astfel încât adevărata noastră personalitate să poată iesi din nou la suprafață, liberă să se exprime, și să se dezvolte.
Deoarece un copil este încă un micuț bulb, remediile vor acționa mult mai repede pentru a rezolva problema apărută.
Atunci când selectăm un remediu pentru un copil nu trebuie să luăm în considerare doar ceea ce spune, ci și cum se comportă, cum relaționează cu ceilalți copii sau adulți, cum se joacă (se pot distra singuri sau se plictisesc destul de repede, devin frustați atunci când nu reușesc să realizeze un desen așa cum și-ar dori, sau să facă un puzzle)

În concluzie atunci când selectăm Remedii Florale Bach pentru un copil trebuie să luăm în considerare trăsăturile de personalitate, temperamentul, starea de spirit, comportamentul și întregul tablou emoțional al celui mic.

ADMINISTRAREA REMEDIILOR LA COPII

Plantele utilizate pentru crearea Remediilor Florale Bach nu sunt otrăvitoare și, în virtutea modului în care se prepară, sunt complet inofensive. Este astfel eliminat pericolul unor efecte secundare sau neplăcute în cazul adminstrării unei cantități excesive sau a unei prescrieri incorecte.
Nici o parte a plantei nu este de fapt ingerată – doar energia vindecătoare care formează ingredientul activ.
Este ceva intangibil, dar totuși eficace!
În cazul în care nu doriți să administrați copilului dumneavoastră remediile pe cale orală, puteți aplica picăturile la încheietura mâinii, la tâmple, zona fontanelei (pentru bebeluși) sau după urechi.
Doza minimă este de 4 picături de 4ori pe zi, (din sticluța de tratament) de preferat repartizate echilibrat pe parcursul zilei, direct pe limbă sau în orice lichid.

RESCUE REMEDY (REMEDIUL DE URGENȚĂ/CRIZĂ)

Este probabil remediul Bach esențial de avut în casă în caz de accidente(căzături, zgârieturi, arsuri superficiale, cucuie, sau orice tip de accident casnic). Deasemenea este extrem de eficient în situații de șoc, sperieturi, coșmaruri, crize de furie ale celui mic, efectul calmant al Remediului de Urgență fiind remarcabil.
Dozajul:
4 picături într-un pahar mic de apă-se iau guri mici la intervale dese până când starea de liniștire este obținută.
Se poate dilua și folosi și ca loțiune dar se poate folosi și direct din sticlă numai cu condiția ca pielea sa nu fie foarte afectată (nu se aplică pe răni deschise).

RESCUE CREAM

Rescue Cream este deosebit de benefică pentru traume externe, cum ar fi lovituri, erupții cutanate, arsuri chimice, contuzii, tăieturi, entorse, piele uscată, iritații de scutec, arsuri casnice, tăieturi etc.
Conține CRAB APPLE (proprietăți de curățare) și ingredientele din RESCUE REMEDY.
În situații de urgență, poate înlocui Rescue Remedy (picături) când nu este disponibil, crema putând fi aplicată la încheietura mâinii, gâtului, gleznelor sau în alte zone cu piele subțire cu condiția să nu se aplice pe răni deschise sau arsuri recente.

Câteva exemple de Remedii florale utilizate frecvent în cazul copiilor:

MIMULUS– indicat fricilor ce pot fi denumite: de întuneric, gândaci, de mers la medic etc. Recomandat copiilor timizi cu probleme în a vorbi în public dar și a celor anxioși în societate și cu fobii.

ASPEN– indicat fricilor de origine necunoscută, anxietăți vagi, atunci când copilului îi este frică de ceva dar nu poate defini cauza fricii sale

ROCK ROSE– remediul pentru frica intensă, când la teste sau examene datorită emoțiilor puternice copilul “uită” tot și îi bate inima cu putere.

STAR OF BETHLEHEM – indicat pentru neutralizarea șocurilor/abuzurilor mentale sau fizice (imediate sau mai vechi), traumă, suferință îndelungată, “balsamul sufletului”; cel mai important remediu de administrat noului născut, știut fiind faptul că nașterea este primul eveniment traumatizant din viața ființei umane (împreună cu Walnut)

WALNUT – remediul de adaptare și tranziție atunci când se produc schimbări importante (începerea școlii, grădiniței, divorțul părinților, mutarea în alt oraș etc) dar și cel care asigură protecție împotriva influențelor venite din exterior (remediul marilor decizii)

IMPATIENS– copii nerăbdători, temperamentali, “repeziți”, mereu nemulțumiți

CHICORY– remediul copilului posesiv cu lucrurile și persoanele din jurul său, centrat mereu doar pe propriile nevoi, care încearcă în permanență să atragă atenția chiar făcând mici pozne sau mimând boli. (indicat atunci când mai apare un bebeluș în familie)

HOLLY– indicat copiilor nervoși, iritabili, mânioși, care spun mereu “NU”, sunt agresivi cu cei din jur și geloși (în cazul în care a mai apărut un bebeluș în familie).

CLEMATIS – copii visători, somnoroși, ce manifestă puțin interes pentru lumea înconjurătoare, care trăiesc în lumea lor imaginară și se proiectează tot timpul în viitor

VERVAIN – indicat copiilor exagerat de entuziaști, chiar fanatici uneori care din dorința de a servi unei cauze bune își irosesc energia, copii sensibili la idea de nedreptate, mici justițiari

VINE – remediul “micului dictator”, pentru copii cu personalitate și voință puternica care își exprimă mereu cererile cu ton poruncitor și așteapă supunuere, ignoră opiniile celor din jur și vor întotdeauna să aibă ultimul cuvânt

HORNBEAM – remediul falsei oboseli, când copilul se trezește greu de dimineață pentru a-și începe activitatea, amână mereu să își facă temele, se plictisește repede și se ridică de la birou de nenumărate ori sub diferite pretexte, cere pauze dese sub motivul că a obosit.

LARCH – remediul copiilor lipsiți de încredere în propria persoană și capacitatea de a duce la bun sfârșit orice activitate, cu tendința de a renunța ușor. “Ce rost are să fac asta, și așa nu o să îmi iasă?”

CERATO – copii care au nevoie permanentă de confirmare și încurajare în tot ce vor să facă; știu răspunsul corect dar nu îl scriu fără aprobare “E bine cum am făcut?Tu ce zici?”

CHESTNUT BUD – copii care au tendința de a repeta aceeași greșeală și care nu reușesc să învețe din aceasta

WHITE CHESTNUT– remediul pentru liniște și limpezire mentală, folosit deseori înaintea examenelor când din cauza gândurilor numeroase copilul nu se poate odihni și liniști

CENTAURY– indicat copiilor care nu pot sune “NU”, sunt slabi în fața dorinței celorlați, se lasă abuzați și evită confruntările

BEECH– indicat copiilor intoleranți față de ceilalți și opiniile acestora și care au tendința de a critica permanent și a vorbi depreciativ la adresa celor din jur

AGRIMONY– indicat copiilor care își suprimă sentimentele, gândurile neliniștitoare și tulburările ascunzându-le sub o falsă mască de fericire.

Aboneaza-te la newsletter!

Fii la curent cu toate noutatile si afla ultimele detalii legate de Remediile Florale Bach!

Remedii FLorale Bach Remedii FLorale Bach