Remedii florale Bach in sarcina

Remedii florale Bach in sarcina

În perioada sarcinii sistemul endocrin al viitoarei mămici începe să se adapteze pentru a susține dezvoltarea fătului iar raportul dintre estrogen și progesteron se modifică.
Schimbările hormonale au bineînțeles și un răspuns emoțional pe măsură, amalgamul de trăiri fiind greu de gestionat.
Poți trece ușor de la agonie la extaz, poate apărea plânsul din senin, depresia, starea de iritabilitate crescută culminând uneori cu crize de furie, nemulțumire privind aspectul fizic, proastă dispoziție, incapacitatea de a te concentra la sarcinile de zi cu zi, lipsa de energie, probleme cu somnul și implicit cu starea de oboseală, frică că nu vei reuși gestionarea situației așa cum ți-ar dori și multe altele.
Se știe foarte bine că “toate stările trupesti si sufletesti ale celor doi părinți, si cu deosebire ale mamei in vremea celor nouă luni, se întipăresc în copil, ca tendințe sau predispoziții, pe care copilul le va avea toata viața. Supărări, amărăciuni, dureri, predispun copilul la tristețe, melancolie, nesănătate.” (Părintele Arsenie Boca).
De aceea echilibrul emoțional al mamei este foarte important pentru dezvoltarea fizică, emoțională și psihică a viitorului copil. Pentru liniştire, alungarea grijilor şi recăpătarea stării de bine și echilibru interior folosirea remediilor florale Bach este soluţia ideală.
Remediile sunt 100% naturale, nu sunt medicamente alopate și nici homeopate, deci nu prezintă restricții în administrare și nici nu dau agravări.
Sunt complet lipsite de toxicitate!
Nu au contraindicații!
Pot fi administrate în deplină siguranță femeilor însărcinate și noilor născuți, nu creează dependență și nu există absolut nici un pericol privind supradozarea.
Amintesc aici doar câteva dintre remediile potrivite pentru stările emoționale specifice acestei perioade:

WALNUT – este poate cel mai potrivit remediu în perioada sarcinii, când au loc toate modificările hormonale și de dispoziție. Remediul ajută mama și copilul să se adapteze mai ușor schimbărilor intervenite.

MIMULUS – frică: de naștere, de durere, de posibilele efecte secundare ale tratamentelor făcute în timpul sarcinii, de evantualele complicații, în general pentru orice frică anticipativă. Remediul ajută la depășirea acestor temeri.

ROCK ROSE– indicate în stări de panică când frica devine extrem de puternică

CHERRY PLUM – echilibrarea emoțiile puternice scăpate de sub control, frica de pierdere a cumpătului și a face ceva regretabil.

OLIVE – starea de oboseală fizică și mentală, pentru redobândirea energiei.

WHITE CHESTNUT – gândurile și preocupările repetitive, recurente, ca un “carusel mental” care ocupă tot timpul. Remediul ajută la liniștirea minții și restabilirea păcii interioare.

IMPATIENS – starea de nerăbdare apărută deseori în timpul sarcinii, sentimentul că lunile curg prea încet. Remediul ajută la relaxare și înlăturarea nerăbdării.

RED CHESTNUT – “remediul grijii materne”, pentru grijile exagerate legate de sănătatea viitorului copilului.

MUSTARD – starea de deprimare și tristețe apărută din senin, “ca un nor negru”, fără motiv.

CRAB APPLE – nemulțumiri legate de propriul aspect fizic, de kg în plus; pentru acceptarea schimbărilor produse, a modului în care arăți în timpul sarcinii.

CLEMATIS – uneori apare starea de visare legată de aspectul viitorului copil, planuri legate de viitorul acestuia. Remediul este indicat și pentru stările de amețeală și posibil leșin.

ELM – situațiile în care mama se simte copleșită de multitudinea de emoții, gânduri, responsabilități și are tendința de a-și pierde încrederea în propriile abilități de a face față situației.
RESCUE REMEDY– remediul de utilizat în situațile foarte stesante, de criză, urgență, solicitare emoțională accentuată, în caz de accidente. Remediu are efect calmant și liniștitor.

Viitoare mămici vă doresc sarcină ușoară, echilibru interior și nouă luni în care să vă bucurați din plin de această perioadă binecuvântată!

Aboneaza-te la newsletter!

Fii la curent cu toate noutatile si afla ultimele detalii legate de Remediile Florale Bach!

Remedii FLorale Bach Remedii FLorale Bach